Universitat Rovira i Virgili

Josep Moragas Pagès

Josep Moragas és director de la Divisió de Fruita Seca d'UNIÓ Corporació Alimentària i fundador del Departament d'R+D+I de la mateixa empresa, que també dirigeix. En el marc d'aquest departament ha contribuït a desenvolupar diversos projectes de recerca al voltant de les propietats saludables d'aliments com l'ametlla, l'avellana o la garrofa, finançats per institucions com el Centre per al Desarnvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) del Ministeri d’Economia i Competitivitat, i ACCIÓ, Agència per la Competitivitat de l'Empresa de la Generalitat de Catalunya. Abans, la seva trajectòria en el camp de la indústria agroalimentària l'havia portat a dirigir el departament de màrqueting a l'empresa La Morella Nuts, on també va ser director de Producció, Logística i Provisions.

La voluntat de Moragas d'implicar-se en l'àmbit de la recerca i el desenvolupament dins el món dels dolços i la fruita seca l'ha portat a formar part de diversos organismes relacionats amb la nutrició i la salut. En aquest sentit, ha presidit el clúster format per l'Associació Empresarial Innovadora en Nutrició i Salut (AINS), és representant d'UNIÓ en el Patronat del Centre Tecnològic de Nutrició i Salut de Reus (CTNS) i l'any 2011 va impulsar i coordinar el Grup d'Empreses Agroalimentàries de Suport al Grau d'Enginyeria Agroalimentària de la URV. Així mateix, des de l'any 2000 ha estat membre de la junta directiva de diverses associacions vinculades al sector de l'alimentació: Asociación de Exportadores de Almendras y Avellanas (ALMENDRAVE), l’Instituto del Cacao y el Chocolate (ICC), l’Asociación Nacional de Fabricantes de Chocolates y Derivados del Cacao (CHOCAO) i la Federación Española de Fabricantes del Dulce (FEAD).


En l'àmbit docent, Moragas ha impartit cursos de formació al voltant del time management (tècniques de comunicació personal i direcció de reunions), la xocolata i la fruita seca, i el màrqueting de productes industrials. Moragas és tècnic en màrqueting de productes industrials i de serveis (ICT, Institut Català de Tecnologia), diplomat en Direcció d'Operacions per EADA Business School Barcelona i Llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona.