Universitat Rovira i Virgili

Visió i missió

Amb més de 45 anys d'experiència, l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química (ETSEQ) de la Universitat Rovira i Virgili és un dels centres universitaris de referència dins l'àmbit acadèmic, empresarial i de recerca de l’enginyeria química i mecànica a tot Europa.

Situada en un entorn privilegiat, al campus Sescelades, a pocs minuts del centre de Tarragona i a la zona d'influència d'una de les àrees empresarials del sector químic més importants de la Mediterrània, l'ETSEQ ofereix un model docent adaptat als nous temps amb un ampli ventall de possibilitats de formació.

L'ETSEQ és una escola moderna i actual, amb prestigi, experiència i notorietat, que enfoca la seva actuació cap a la realitat del moment donant resposta a les necessitats de la societat. Fruit d'aquesta línia d'actuació i com a reconeixement, l'ETSEQ va ser guardonada els anys 2001, 2006 i 2015 amb el Premi Vicens Vives, un dels més importants en qualitat docent, amb el projecte "Laboratoris 2.0: millora dels resultats d'aprenentatge mitjançant eines TAC als laboratoris del grau en Enginyeria Mecànica” i amb el premi "Enginyer Químic Global" atorgat pel Ministerio de Educación Cultura y Deporte l'any 2002. L’ETSEQ també ha obtingut la Distinció Maria Antònia Ferrer l’any 2019 amb l’organització de les jornades del Girl’s Day. 


Esdevenir un centre de referència en l'àmbit de l'enginyeria química, l’enginyeria mecànica i l’enginyeria de bioprocessos alimentàris a Europa i al món, amb una projecció prioritària a la Mediterrània.

Fer de l'ETSEQ una de les escoles d'Enginyeria Química, d’Enginyeria Mecànica i d’Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris més atractives per estudiar, ensenyar, fer recerca, treballar i fomentar la transferència de tecnologia, la creació d'empreses i accions d'R+D.


Formar professionals innovadors, versàtils i competitius, capaços de treballar en equip, de liderar grups i de participar efectivament i de forma autònoma en activitats de recerca, desenvolupament, innovació i transferència. Contribuir al desenvolupament i a la difusió del coneixement i de la tecnologia en l'àmbit de l'enginyeria química, l'enginyeria mecànica i l'enginyeria de bioprocessos alimentaris.


Formem un equip en què el més important són les persones. Actuem amb honestedat i respectem la diversitat i el sentit de llibertat individual.

Som una organització amb voluntat de servei a la societat.

Eficàcia, fiabilitat i responsabilitat.

Excel·lència en el desenvolupament i difusió del coneixement.

Som emprenedors i actuem amb iniciativa, dinamisme, versatilitat i capacitat d'adaptació.