Universitat Rovira i Virgili

Jesús Loma-Ossorio


Jesús Loma-Ossorio és conseller delegat de Covestro, SL, president de l'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona (AEQT) i president de Chemmed (Clúster Químic de Tarragona). Covestro és l'antiga empresa Bayer, Bayer MaterialScience (BMS), que va ser segregada del grup Bayer a tot el món el 2015 i que es va llançar al mercat de valors com a empresa independent amb aquest nou nom.

Abans de la segregació, Loma-Ossorio era el director general de Bayer MaterialSciences, SL i coordinador tècnic dels cinc llocs de producció de Bayer a l’Estat espanyol (les fàbriques de Bayer Healthcare a Astúries i Berlimed a Madrid, Bayer MaterialScience a Barcelona i Tarragona i Bayer CropScience a València).

A més, fins al 2014 va ocupar el càrrec de gerent de producció i tecnologia de l'àrea del sud i mitjà europeu de poliuretans a Bayer MaterialScience. Anteriorment va ser gerent de la planta BMS de Recobriments a la Zona Franca de Barcelona i posteriorment del centre de producció a Tarragona. Abans havia estat destinat a la seu de Bayer, on va treballar al departament de Planificació Estratègica durant tres any, i havia començat la seva carrera a la fàbrica de Tarragona, on va ocupar diferents càrrecs.

Des del 2014 Jesús Loma presideix l'AEQT, el mateix any que va esdevenir el primer president del Clúster Químic de Tarragona, Chemmed. També és vicepresident de FedeQuim (Federació Química de Catalunya). Llicenciat en Ciències Químiques a la Universitat de València, va participar en un programa de desenvolupament de gestió a l'escola de negocis de Navarra IESE.