Universitat Rovira i Virgili

Andrew G. Gum

Doctorat en Química Orgànica Sintètica per la Universitat de Florida (EUA) el 1997 amb una tesi sobre les aproximacions sintètiques a la morfina, va complementar i ampliar els estudis durant un postdoctorat de dos anys a la Universitat Karlsruhe (Alemanya), on va dedicar-se a la química bioorgànica i a la llengua alemanya. El 2000 va iniciar la carrera industrial com a cap de laboratori amb Roche Vitamins a Kaiseraugst (Suïssa). Durant quatre anys al laboratori d'R+D, entre d'altres funcions, va estar involucrat en la patent del procés Teavigo (extracte de te verd) i, més recentment, amb diverses millores sintètiques i de processos per a la producció de vitamina B6.

El 2004 va acceptar un lloc com a gestor de carteres de projectes d'innovació al nou Grup de Negocis de Productes Nutricionals de DSM. Després de la reorganització de recerca i desenvolupament, a mitjans del 2004, va assumir el càrrec de cap de serveis d'estratègia i suport. El 2006 va ser nomenat director de projectes de productes base per als projectes Apoal, Biotina, Intermedis i Vitamina D3. Alguns aspectes destacats d'aquests projectes són:

El 2009 va començar a treballar com a global product manager, primer amb nous ingredients nutricionals per a la nutrició humana i des del 2011 en la seva posició actual gestionant tres productes bàsics: vitamina B1, vitamina B6 i biotina. Aquestes responsabilitats l’han dut a viatjar sovint a la Xina per col·laborar amb diversos socis i optimitzar la producció i el subministrament mundial.

En el temps lliure li agrada estar amb la família (la dona Florence i els fills Logan, de 16 anys, i Alek, de 9 anys) i els amics, a més de gaudir de la natura corrent, caminant, acampant, anant amb bicicleta i a l'hivern esquiant. També li agrada cuinar (tant a la cuina com sobretot a l'aire lliure amb barbacoa). així com viatjar amb la família. Parla anglès, alemany i francès. Des del 2001 també valora viure i treballar a l'entorn multicultural del "3 Country Corner" a Rixheim (França), prop de Basilea (Suïssa).