Universitat Rovira i Virgili

Juan Carlos Olucha Alcade

Joan Carles Olucha, nascut a la província de Tarragona (1967), casat i amb dos fills, actualment visc i treballo a Alemanya des de fa cinc anys. Estic vinculat a la URV per diversos motius: m’ho vaig formar com a químic industrial entre els anys 1985 i 1990, i en vaig ser professor associat durant uns anys, experiència que em va permetre tornar a gaudir del contacte amb la vida universitària i col·laborar per aportar i intensificar el contacte entre universitat i la indústria.

Professionalment sempre he estat vinculat a BASF, on vaig començar la carrera professional l'any 1990 quan hi vaig acabar les pràctiques com a estudiant i on he ocupat diverses posicions en l'àrea de producció: adjunt de la planta d'energia i medi ambient, cap de planta i, entre 2006 i 2011, director de producció de la fàbrica de Tarragona. Des de l'any 2011 visc a Alemanya, on he ocupat fins avui dues posicions en diferents sites de BASF. La meva actual posició és vicepresident responsable de la Producció i Logística operativa del site de BASF a Schwarzheide, localitat que es troba entre Dresden i Berlín.

Per a mi és un honor poder col·laborar i aportar la meva experiència local i internacional amb l'ETSEQ, i espero que les meves aportacions serveixin per fer més visible el gran valor que té l'ETSEQ per a la nostra societat.