Universitat Rovira i Virgili

Felip Vidiella Salvadó

Felip Vidiella Salvadó, nascut a Vinyols i els Arcs (Baix Camp), és llicenciat en Ciències Químiques, especialitat industrial, per la Universitat de Barcelona i té un màster d’ESADE en direcció estratègica de mercats. Ha dut a terme la seva vida professional en diferents àrees d’R+D de Dow Chemical, des de la recerca de catalitzadors per processos de polimerització fins al posicionament de nous productes en mercats de consum.

Va començar la seva relació professional amb Dow Chemical l'any 1986 com investigador al laboratori europeu d’IR+D a Terneuzen (Holanda), on va tenir diferents responsabilitats al departament d’R+D fins que el 1993 va integrar-se al grup de desenvolupament de mercats per INSITE Technology a Horgen (Suïssa). Posteriorment, l'any 1998 va ser designat cap de desenvolupament global per al grup d’R+D per catalitzadors solubles per polimerització d'olefines a Freeport, Texas (EUA), i tres anys després va fer-se càrrec de la direcció d’R+D a Europa per als mercats d'envàs i embalatge flexible dins la divisió de Base Plastics. L'any 2007 acceptà el càrrec de director d’R+D per Europa, Rússia i MEAF, per a la divisió de negoci de Performance Plástics, i el 2012 fou nomenat EMEAF Sr. R&D Director per al negoci de Packaging & Specialty Plastics, càrrec que ocupa en l'actualitat.

Ha estat professor associat de la URV impartint l'assignatura Tecnologia de Polímers, i és membre de diverses associacions i grups de treball, entre els quals destaquen la Comissió d’R+D+I de FEIQUE i la Divisió de Marketing & Management de l’American Society of Plastics Engineers. A més de la seva passió per la química i DOW, promou anualment un concert solidari entre la indústria química de Tarragona per ajudar infants amb risc d'exclusió social i deficiències psíquiques.