Universitat Rovira i Virgili

Aleksandra Rozek

Aleksandra Rozek és cap de projecte global d'R+D al principal proveïdor mundial de productes de xocolata i cacau d'alta qualitat, Barry Callebaut, a Bèlgica.

Es va graduar el 2003 a la Universitat de Tecnologia de Wroclaw a Polònia com a màster en Enginyeria en Biotecnologia. A partir d'aquí va tenir l'oportunitat de continuar la carrera acadèmica i de doctorar-se en Enginyeria Química a la URV, on va treballar en la formulació directa d'aliments sòlids amb fenòlics del raïm, amb estudis sobre la transferència de massa i la capacitat antioxidant. En relació amb la seva recerca doctoral, va publicar diverses publicacions científiques en revistes del camp de la ciència i la tecnologia dels aliments.

Després de completar el doctorat, va continuar la carrera investigadora professional a Shirota Functional Foods, una empresa tecnològica especialitzada en projectes de recerca i desenvolupament a mida en l'àrea d'innovació alimentària, amb especial interès en els aliments funcionals. Va centrar la recerca en el desenvolupament de metodologies d'extracció i fraccionament per a l'obtenció d'extractes vegetals mitjançant tecnologies clàssiques i noves, com l'extracció de fluids supercrítics. Al mateix temps, es va convertir en professora associada a la Universitat Rovira Virgili impartint classes de conservació i distribució d'aliments.

El 2012 es va unir a l'equip d'innovació de La Morella Nuts, una empresa especialitzada en la producció d'una varietat d'ingredients d'alta qualitat a partir de fruita seca per a la indústria alimentària. El mateix any, La Morella va ser adquirida per Barry Callebaut, un important fabricant de cacau. Després de dos anys i mig treballant a l'empresa, va ascendir a una posició com a responsable de projectes d’R+D global a Barry Callebaut, a Bèlgica, on treballa actualment.