Universitat Rovira i Virgili

Carles Grasas i Alsina

Carles Grasas és director general d'Applus IDIADA i membre del comitè executiu del grup Applus. Nascut el 1954 a Barcelona, és doctor enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i diplomat en Direcció i Administració d'Empreses per ESADE. El 1984 va ser nomenat professor titular de Motors Tèrmics a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Barcelona. Va ser en aquesta mateixa escola on es va crear IDIADA, l'Institut d'Investigació Aplicada del Automòbil, del qual Carles Grasas va passar a ser el director el 1987.

La seva visió per a IDIADA era crear un centre d'enginyeria de l'automòbil per donar suport a la indústria local, però amb vocació internacional. El primer pas va ser la transformació d'IDIADA en empresa de dret privat, adscrita al Departament d'Indústria i Energia de la Generalitat de Catalunya, l'any 1990, amb la qual cosa va començar la construcció de les pistes de proves i els laboratoris de l'Albornar (Baix Penedès).

Actualment IDIADA és part d'Applus, un grup multinacional especialitzat en assaig, inspecció i certificació, amb seu a Bellaterra. IDIADA compta amb 2.000 enginyers i tècnics experts en automoció, és present en 24 països i constitueix una de les enginyeries especialitzades en la provisió de serveis d'assaig, desenvolupament de producte i homologació per a la indústria de l'automòbil més importants del món.