CatalanEspañol (spanish formal Internacional)French (Fr)English (United Kingdom)


11/2014 Nova patent de Meteor

meteor

Meteor registra una nova patent.

Inventors: S. Fernandez Prieto, J. Smets, B. Tylkowski, M. Giamberini

Títul: Encapsulates of benefit agents their production and use in detergents


Consumer products may comprise one or more agents that can provide a desired benefit to such product and/or a situs that is contacted with such a product . Unfortunately, in some cases such as, for example, fluid products, benefit agents may be degraded by or degrade components of such products before their use.  Thus, a system that protects the components of a product and provides the desired level of benefit agent at the desired time is the object of many research efforts. This patent is related to processes and materials that can be used to produce encapsulated benefit agents that do not damage such products during product storage, yet do not alter the desired release profile.

This patent is the result of a collaboration of Meteor with P&G Eurocor S.A.


N.ro: U.S. Pat. Appl. Publ. (2014), US 20140338134 A1 20141120          Data : 20/11/2014

Entitat titular: Procter & Gamble Eurocor, S.A

 
12/2014 Meteor organitza el Tarragona International Forward Osmosis Worshop

Workshop 12/2014

 

Workshop 12/2014

 

Workshop 12/2014

 
Ricard Garcia-Valls a Tarragona Ràdio el 12/12/2014

new indigo

 

Intervenció de Ricard Garcia-Valls a Tarragona radio, el 12/12/2014 per informar sobre el "Tarragona International Forward Osmosis Workshop" del 18/12/2014 :

Noticia publicada a la web de Tarragona Radio :

Tarragona debat aquest divendres sobre les novetats al voltant de l’osmosi directa portant dos dels experts de referència mundial. Serà en el marc del Tarragona International Forward Osmosis Workshop. Té lloc a partir de les 9,30 h. a la sala de conferències del Centre Tecnològic de la Química, al campus Sescelades.

Igual que l'osmosi inversa, la directa utilitza una membrana semipermeable per separar l'aigua de soluts dissolts. La membrana actua com una barrera que permet a petites molècules com l'aigua passin a través seu, mentre que es bloqueja les molècules més grans com les sals, els sucres, midons, proteïnes, virus, bacteris i paràsits.

Un dels experts que intervindrà serà el professor i investigador de la URV, Ricard Garcia-Valls, que és el responsable d’aquest grup de recerca al Centre Tecnològic de la Química. Ha explicat a Tarragona Ràdio que l’osmosi directa té aplicacions en múltiples camps com el farmacèutic, el de l’energia o l’automoció.

En primer lloc intervindrà Fernando Torres, director general del Centre Tecnològic de la Química. Durant la jornada s’escoltarà el Dr.Gluck, que es referirà a l'aproximació industrial a l'osmosi directa, i el Dr. McCutcheon sobre l'enfocament acadèmic i en la investigació.


 
11/2013 Suplement del Diari de Tarragona

diari de tarragona

El Doctor Ricard Garcia Valls, director de Meteor, en les línies de treball del CTQC :

diari tarragona

 
09/2013 Microcàpsules de vanil·lina per combatre els bacteris

vanillia Metor

 

Publicació : URV activ@
Un grup d’investigadors de la URV, liderats pel doctor Ricard Garcia-Valls, han aprofitat les propietats antibacterianes de la vanil·lina per desenvolupar microcàpsules que es poden incorporar als  teixits i crear així teles antibacterianes. S'ha publica un article a "Industrial & Engineering Chemistry Research".

 

El treball ha estat desenvolupat pel grup de recerca Meteor -Centre de Tecnologia de Membranes i Enginyeria de Processos- de la URV en col•laboració amb la doctora Magdalena Constantí, del grup de recerca NBG (Nanobiotecnologia i Bioanàlisis). Han participat Cinta Panisello, Brisa Peña, Guillem Gilabert Oriol i Tània Gumí, a más de Ricard Garcia-Valls i Magda Constantí. Teniu l'article aquí

Aquest  nou estudi ha establert la possibilitat de donar a les teles una capa anti-bacteriana, resistent a les olors i amb aroma de vainilla. La  tecnologia, que s’ha desenvolupat a la URV, obre la porta a noves aplicacions mèdiques en la prevenció de la propagació de les infeccions hospitalàries a través de la  roba de llit i altres objectes. Els resultats d’aquest treball  han estat publicats a la revista científica  "Industrial & Engineering Chemistry Research" de l'American Chemical Society, ACS.

En l’estudi s’explica que la vanil·lina, l'ingredient principal en l'extracte de vainilla  -que es  pot trobar en petites ampolles en qualsevol supermercat- ,  aporta alguna cosa més que un aroma agradable. La vanil·lina també combat els microbis, incloent el Staphylococcus aureus notòria (S. aureus), un bacteri responsable de moltes de les infeccions adquirides als hospitals. L’equip d’investigadors va decidir utilitzar la tecnologia de la microencapsulació, per combinar l'aroma fresc de la vanil·lina i els seus efectes antibacterians en les teles.

El resultat ha estat el desenvolupament de microencapsulacions de vanil·lina envasat en petites càpsules fetes de polisulfona, un plàstic resistent a la calor, i, posteriorment, s’han incrustat  aquestes càpsules en les capes de cotó. L’estudi posa de manifest que la tela que està revestida amb aquestes microcàpsules  resisteix el creixement del bacteri Staphylococcus aureus notòria, i, a més, s’ha mostrat que el recobriment roman intacte a través de diversos cicles de rentat en sec. Aquest treball posa les bases per a un major desenvolupament de teixits amb activitat antimicrobiana i un final aromàtic agradable, ressalten els científics.

La tecnologia de microencapsulació s’aplica cada vegada més en la indústria tèxtil, perquè les microcàpsules poden aportar propietats addicionals als teixits convencionals. En aquest context, els investigadors  van preparar les microcàpsules de polisulfona que contenen vanil·lina i es va avaluar la seva morfologia, l’estabilitat tèrmica, i les propietats antibacterianes contra l’Staphylococcus aureus.  Els autors del treball han demostrat que un cop la vanil·lina es troba dins les càpsules, encara actua com a agent antibacterià.

 

Notícia : http://wwwa.urv.cat/noticies/diari_digital/

Article publicat :  http://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/presspacs/2013/acs-presspac-july-17-2013/toward-anti-odor-anti-bacterial-fabrics-with-the-scent-of-vanill.html

 
04/2013 Participació de R. Garcia Valls a l’acte de Suschem Educate to Innovate a Leverkussen

suschem

suschem

Suschem celebrates meetings with selected academics to design action to Educate to Innovate, this one was help at the INVITE Center at Leverkusen and was to design actions to develop education materials for students in chemistry and chemical engineering with the last updates in new modular chemical plants design developed at F3 European Project.

A total of 17 European selected academics were invited, among them METEOR member Ricard Garcia Valls was there to help in this action.

 
30/10/12 Premi internacional de recerca

PREMI METEOR

 

Un projecte de l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química (ETSEQ) de la Universitat Rovira i Virgili ha guanyat un premi internacional de recerca. El professor Ricard García i Valls ha coordinat el projecte, anomenat IMPULSE.


S’hi van presentar més de 900 propostes però ha estat distingit com la millor aplicació industrial desenvolupada al continent en els darrers 12 anys.
El guardó ha recaigut en el programa IMPULSE. L’ETSEQ de la Rovira i Virgili ha estat un dels 18 grups investigadors i de recerca que hi ha pres part des de l’any 2004.
El projecte ha consistit en la recerca de noves maneres de produir compostos químics i farmacèutics a aplicar en un futur proper per la indústria europea.

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química de Tarragona ha aportat la generació de microcàpsules, uns elements minúsculs amb múltiples aplicacions en el dia a dia. Per exemple, es busca que aquestes petites càpsules es puguin adherir a les fibres tèxtils i que el perfum del detergent que contenen al seu interior s’expandeixi a poc a poc de manera que la roba faci bona olor durant uns quants dies. Ho ha explicat a Tarragona Ràdio el professor que ha coordinat el projecte IMPULSE, Ricard Garcia Valls.


L’objectiu és que les empreses acabin adoptant aquestes noves maneres de produir, més netes i que aporten un valor afegit als productes finals que generen.

Escolta-ho : Download Embed Embed this video on your site

 
10/2012 : New collaboration with Max-Planck-Institut fuer Polymerforschun, Germany

Meteor

New collaboration with Max-Planck-Institut fuer Polymerforschung, Mainz, Germany

Our PhD student Asta Šakalyte has just started a 3-months research stay at the Max-Planck-Institut fuer Polymerforschung, Mainz, Germany, in the lab of Prof. Hans Wolfgang Spiess. She is going to investigate on the orientation and transport of our novel biomimetic membranes by Solid State NMR.


 
Collaboration with Faculteit KU Leuven

Meteor

New collaboration with Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, K.U.Leuven (Belgium) in July/September 2012

 

Our PhD student Suryakant Bhosale performed a 3-months research stay at Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, K.U.Leuven (Belgium ), in the lab of Prof. Ivo Vankelecom. He measured conductivities of our novel biomimetic membranes!

 
09/2012 ARTÍCLE ACEPTAT EN "POLYMER DEGRADATION AND STABILITY"

polymer-degradation-and-stability

 

 

ARTÍCLE ACEPTAT EN "POLYMER DEGRADATION AND STABILITY"

Authors :
Silvana Sauca, Marta Giamberini, José Antonio Reina

Title:
Flame Retardant Phosphorous-containing Polymers obtained by Chemically Modifying Poly (Vinyl alcohol)

Publication :
Polymer Degradation and Stability

 
06/12 Aplicació de membranes en la indústria d'aliments

METEOR

18/06/2012 : Presentació per al grup Meteor de la "Aplicació de membranes en la indústria d'aliments" a càrrec de :

Dra. Rosa Isela Ortiz Basurto

Coordinadora del Posgrado en Alimentos

Instituto Tecnológico de Tepic

 
06/2012 PRESENTACIÓ SEMINARI DE HANY HASSAN

PRESENTATION

Presentació de Hany Hassan el 16/06/2012 :


"Preparation and Characterization of Novel Silica Membrane Material
It deals with preparation of silica membrane material by sol-gel method.The novel material is named Hydrophobic Metal-doped silica. This is a way to tailor the pore size and surface of silica membrane material by adding organic templating agent and doping metal during sol-gel process.
Several characterization techniques, such as contact angle, FTIR, TGA and micropore structure were used to characterize the novel material."

 
15/6/12 Seminari : Novel nanomaterials for environmental applications and nanomedicine

Seminary 15/6/2012

 

Seminar (June 15, 2012) : Novel nanomaterials for environmental applications and nanomedicine (Joaquín Silvestre-Albero)

Location: Sala de Graus, ETSEQ
Start time: 12 p.m.

Abstract:

The great progress achieved in the last few years in the fields of nanoscience and nanotechnology has been inevitable linked to the design of new nanomaterials able to perform optimum in a given application. In this sense, materials science has been crucial in hot topics such as environmental science and nanomedicine.
One of the main problems of our society in the field of environmental science concerns the large dependence on fossil fuels and, consequently, the emission of large quantities of greenhouse gases, mainly CO2, to the atmosphere. Taking into account that CO2 is a powerful greenhouse gas associated with the climate change, the remediation of CO2emissions is a challenging task. Among the different technologies for CO2 abatement, adsorption using porous solids is a promising alternative to the actual technology based on absorption processes using basic solvents (e.g. amines). In any case, an optimum sorbent for CO2 capture must combine a large adsorption capacity, an easy regeneration and, more importantly, it must be able to selectively adsorb CO2 and discriminate molecules of similar molecular dimensions such as CH4 or N2, typically present in industrial streams. In this sense, the appropriate selection of the porous material (e.g. activated carbon), the carbon precursor used (e.g. petroleum pitch) and the preparation conditions (e.g. chemical activation using KOH) allows the design of activated carbon materials able to fulfill all these requirements. A subsequent goal in the selective capture of CO2 concern the development of new nanomaterials able to convert the entrapped CO2 into valuable products, such as CH4, CH3OH, and so on. In this sense, the design and development of proper Ti-based photocatalysts with the appropriate porous structure and active centers (Ti4+ active sites) could be used to perform the well-known artificial photosynthesis, i.e. the conversion of CO2into solar fuels.
Another research area where material science is becoming crucial concerns the field of nanomedicine. >In this sense, in the last few years there has been a growing research focusing in the development of biocompatible nanomaterials for biological applications (e.g. drug delivery). One of the main areas where drug delivery is becoming a cutting edge concern cancer therapy. Actual chemotherapies are based on the incorporation of the drug (platinum precursor; e.g. cis-platinum) in human blood, this process exhibiting large secondary effects (e.g. hair loss). New technologies are focusing in the incorporation of the pharmaceutical compound (cis-platinum) into an inorganic reservoir or carrier able to selectively recognize the damaged cells, avoiding secondary effects in the organism. In this sense, materials science is playing a crucial role in the development of these biocompatible carriers based on high-surface area titanias or silicas, where the active compound is supported on the carrier´s surface.

More information : http://www.etseq.urv.cat/seminaris

 
Reunió del projecte CAP-IT! 13 al 15/06/12

Reunión del proyecto CAP-IT!
Reunió del projecte CAP-IT!


El consorci del projecte europeu de recerca CAP-IT! ("Advanced encapsulation technology for sustainable detergency"), del 7è PM Marie Curie - IAPP es reuneix els dies 13, 14 i 15 de juny al Departament d'Enginyeria Química del campus Sescelades.

El projecte se situa a l'àmbit de la recerca aplicada en microencapsulació, per crear nous productes industrials de béns de consum més sostenibles. Té un dotació d'1,5 milions d'euros per quatre anys.

El responsable és el professor Ricard Garcia Valls, amb el suport de Laureano Jiménez.ez.

 

Font : http://wwwa.urv.net/

 
3 POSTERS DE METEOR EN EL EUROMEMBRANE 2012 DE LONDRES

Euromembrane 2012

 

El congrés Euromembrane de Londres 2012 ha acceptat els tres posters següents del grup d'investigació METEOR.
Aquest esdeveniment tindrà lloc a Londres del 23 al 27 setembre de 2012.


Title:

Preparation of tuned morphology wall polysulfone microcapsules containing vanillin.

Authors:

C. Panisello, R. Garcia-Valls

Presenting Author:

R. Garcia-Valls


Title:

New Forward Osmosis Membranes with Internal Morphology Design

Authors:

R. Garcia-Valls, K. Briceño, I. Fonseca, L. Vega, S. Guri

Presenting Author:

R. Garcia-Valls


Title:

PSf/Vanillin Capsules for Textile Application

Authors:

B. Peña, A. Mamuye, T. Gumí

Presenting Author:

T. Gumí

 


Pàgina oficial : http://www.euromembrane2012.com/

 
05/2012 ARTICLE ACCEPTAT EN "JOURNAL OF MEMBRANE SCIENCE"

Journal of membrane

Journal of membrane

ARTÍCLE ACEPTAT EN "JOURNAL OF MEMBRANE SCIENCE"

Authors :
Kelly Briceño, Daniel Montané, Ricard Garcia-Valls, Adolfo Iuianelli, Angelo Basile,

Title:
Fabrication Variables Affecting the Structure and Properties of Supported Carbon Molecular Sieve Membranes for Hydrogen Separation.

Publication :
Journal of membrane of science - DOI: 10.1016/j.memsci.2012.05.015

 
05/2012 ARTÍCLE ACEPTAT EN "POLYMER ENGINEERING AND SCIENCE"

polymer

 

Authors :
Suryakant Vilasrao Bhosale, Muhammad Azam Rasool, José Antonio Reina, Marta Giamberini

Title:
New Liquid Crystalline Columnar Poly(epichlorohydrin-co-ethylene oxide) derivatives leading to biomimetic ion channels

Publication :
Polymer Engineering and Science, accepted for publication

 
04/2012 : VI CONGRÉS DE JOVES INVESTIGADORS EN POLÍMERS

VI Congreso de Jóvenes Investigadores en Polímeros

Extracte de la web del congrés :
"VI Congrés de Joves Investigadors en Polímers - Islantilla (Huelva), del 22 al 26 d'abril de 2012

El Grup Especialitzat de Polímers (GEP) de la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF) i la Reial Societat Espanyola de Química (RSEQ) té el plaure de convidar-los al 6º Congrés Nacional de Joves Investigadors en Polímers (JIP 2012) que se celebrarà del 22 al 26 d'abril de 2012 en Islantilla (Huelva).
Com en edicions prèvies, l'objectiu principal del congrés és fomentar la col·laboració entre joves investigadors (d'edat inferior als 35 anys en la data de realització del congrés) pertanyents a grups d'investigació espanyols que treballen en diferents camps d'investigació sobre materials polimèrics, així com difondre entre la comunitat científica espanyola els últims avanços sorgits en aquest àrea.

També és objectiu del congrés el crear un fòrum de debat on, a través de l'exposició oral, els joves puguin desenvolupar competències relacionades amb la presentació de resultats, cosa que resulta fonamental en la carrera professional d'un investigador. En aquest sentit, i seguint les pautes de congressos anteriors, s'han proposat una sèrie de conferències convidades d'investigadors de reconegut prestigi en el camp de la ciència i la tecnologia de polímers, que puguin servir d'exemple i motivació als més joves. "


Comunicació oral del membre de Meteor, Asta *Sakalyte :

Títol :
Poliaminas con grupos dendríticos laterales obtenidas por modificación química

Autors :
A. Šakalyte, M. Giamberini, J. A. Reina

Comunicació oral, VI Congrés Nacional de Joves Investigadors en Polí­mers (JIP 2012), Islantilla (Huelva), Espanya, 22-26 abril 2012

Foto de la web del congrés (Clic sobre la foto per anar a la web)

 
04/2012 PRESENTACIÓ SEMINARI DE KRZYSZTOF BOGDANOWICZ

 

seminario

 

Krzysztof Bogdanowicz , amb la Supervisió de la Doctora Marta Giamberini va presentar en seminari "Synthesis of photosensitive liquid crystal polymer"

 
02/2012 TESIS DE DIANE DUBERT

Tesis diane dubert

Tesi doctoral de Diane Dubert, membre del grup METEOR en la sintesis de catalitzadors mitjançant microtecnologia, en col·laboració amb el ICIQ.

 
01/2012 : INTEGRACIÓ DE METEOR EN EL CTQC

CTQC METEOR.

El grup METEOR s'integra de forma important al CTQC, el centre tecnològic de Química de Catalunya per dur a terme projectes de desenvolupament industrial amb fort impacte en innovació en productes de valor afegit.

El CTQC contribueix a la millora de la sostenibilitat, la competitivitat, la innovació i el progrés tecnològic de les empreses del sector químic. Dóna prestació de serveis, executa projectes de R+D+i i capta, adapta i transfereix tecnologies innovadores en un marc de col·laboració amb altres agents.

És un pas important perquè METEOR pugui seguir creixent.


 
.01/2012 : PROJECTE AMB EL ICIQ

ICIQ METEOR

METEOR ha signat un contracte per a un nou projecte amb el ICIQ per la sintesis i aplicació de membranes enzimàtiques, amb el grup del professor Pericàs.

 
01/2012 : PROLONGACIÓ DEL CONTRACTE AMB PROCTER AND GAMBLE

meteor

Procter and Gamble ha perllongat el contracte pel desenvolupament de microcapsules comercials i un nou projecte Marie-Curie ha estat sol·licitat.

En el curs dels últims anys, METEOR ha aconseguit consolidar la seva relació amb Procter and Gamble gràcies a la qualitat dels seus enginyers.

 
26/12/2011 Meteor participa amb el CTQC en un INNPRONTA amb DOW CHEMICAL


innpronta METEOR DOW

El Programa INNPRONTA, gestionat pel Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), adscrit al Ministeri de Ciència i Innovació, ha seleccionat els seus primers set grans projectes integrats d'investigació industrial. L'objectiu del Programa INNPRONTA consisteix a finançar grans projectes d'investigació industrial de caràcter estratègic, de gran dimensió i llarg abast cientificotècnic, en àrees tecnològiques amb futura projecció econòmica i comercial a nivell internacional.

En el finançament, per part d'aquest Programa, d'importants projectes consorciats d'investigació industrial, participen quatre empreses autònomes de les quals, almenys una d'elles, ha de ser de gran o mitja dimensió i una altra una pime. Aquest sistema ha demostrat ser una bona eina per fomentar la col·laboració entre les empreses i els grups d'investigació, ja que es possibilita la transferència del coneixement des de l'àmbit de la investigació al món empresarial.

Els projectes INNPRONTA suposen un salt qualitatiu en la col·laboració en R+D entre empreses i organismes d'investigació. En una primera convocatòria, i sobre un total de 42 treballs presentats, han estat seleccionats set grans projectes integrats, que tindran una durada de quatre anys i un pressupost mínim de 15 milions d'euros.

Un dels projectes seleccionats pel CDTI, ha estat el Consorci ÍTACA, liderat per ADASA i format per un total de 10 empreses i 11 Organismes Públics d'Investigació (OPI). Dow Chemical Ibèrica S.L. participa amb un 11.5% del pressupost total d'aquest Projecte, en col·laboració amb el Centre Tecnológic de la Química de Catalunya (CTQC) com OPI adscrita a Dow.

El Consorci ÍTACA persegueix com a principal objectiu la investigació en nous conceptes de tecnologies de depuració de les aigües residuals industrials i urbanes que permetin, de manera eficient i sostenible, convertir el procés de tractament actual en una estratègia per a la reutilització, l'aprofitament de substàncies, subproductes i residus, així com la valorització energètica, minimitzant els impactes en el mitjà natural. Aquest Consorci contempla, així mateix, la investigació paral·lela de sistemes avançats de mesurament, automatització i control dels processos de tractament i valorització, que desembocarà en un sistema de gestió centralitzat, el qual decidirà automàticament i de forma autònoma la seqüència i control dels nous tractaments dels efluents objecte d'estudi.

Font : www.dow.com
 
12/2011 Projecte NEW INDIGO amb el CTQC

New Indigo METEOR

Nou Projecte NEW INDIGO del grup Meteor en el CTQC per a la col·laboració amb un centre tecnològic de l'Índia i la KUL universitat catòlica de leuven a Bèlgica.

 


Disseny de la pàgina web : Claude Garcia

RocketTheme Joomla Templates